Indiase Hoofdmassage

Nieuw bij Infinity Beauty!

Indiase Hoofdmassage is een onderdeel van de Ayurvedische Massage, wat een behandelmethoden binnen het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda is. Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig- en gezondheidssysteem dat zo’n vijf à zesduizend jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem afkomstig uit India.

Betekenis Ayurveda: Kennis (veda) van het leven (ayur)

Bij Ayurveda gaat men ervan uit dat alles in de kosmos is opgebouwd uit vijf basiselementen: Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether. Deze elementen worden samengevoegd tot zogenoemde Dosha’s, wat letterlijk betekent dat wat veranderd. Twee van de vijf elementen gecombineerd in paren vormen drie dynamische krachten:

  • Vata – Verandering (Elementen: ether en lucht)
  • Pitta – Stofwisseling (Elementen: water en vuur)
  • Kapha – structuur (Elementen: water en aarde)

Binnen de Ayurveda betekent afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie Dosha’s in balans zijn, de uitscheidingsproducten goed zijn, de geest rustig en in balans is en de weefsels normaal functioneren.

Ayurvedische massage:

  • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop;
  • Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid;
  • Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning;
  • Helpt bij klachten en vermindering van o.a. rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burn-out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.

De Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een Ayurvedische massage te ondergaan zoals tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker en bij koorts.

De Ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest!

 

Infinity Indiase Hoofdmassage

45 minuten – € 29,50
U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee, waarbij u meer informatie krijgt over de drie verschillende Dosha’s. Samen zullen we vaststellen welke Dosha/Dosha’s het beste bij u past. Aan de hand daarvan wordt bepaald met welke olie u gemasseerd zal worden, waarna de massage start.

 

 

 

Bezoek ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget
Infinity Beauty Zinkweg 122 3262 BE Oud-Beijerland 06 53 907 818

Contact